12-tals piger imponerer og charmerer i ny ungdomskomedie!

Anmeldt af: Martin Odgaard

Komedier som ‘Superbad’ og ‘Lady Bird’ er efterhånden gået hen og er blevet en genre for sig. Nemlig som “Ungdoms-skoletid-forelskelses-growing up-komedien”. Nu ser en ny og særdeles vellykket en af slagsen – med en feministisk og feminin (moderne)vinkel – dagens lys.

Det er dagen før sidste skoledag. To akademiske superstjerner og stræber studerende med 12-taller i alt, indser at de skulle have festet og haft det sjovt, i stedet for at de kun har knoklet løs med lektier og studierne i skolen. Fast besluttet på ikke at falde igennem på sidste dagen, beslutter de sig for at klemme 4-års manglende fest, sjov og ballade ned på på én (vild)aften. De vil bevise de ikke bare er de kedelige nørder, som de rygtes at være. Jagten på en hel særlig fest, men på et ukendt sted begynder.

Bag De to ultra tætte og sammentømrede højt begavede, men socialt akavede veninder er skuespillerne Kaitlyn Dever (‘Detroit og ‘Beautiful boy’) og Beanie Feldstein som vi senest så som jomfru vampyren i ‘What We Do In The Shadows’ og før det i den lignende ungdomskomedie ‘Lady Bird’. De to talenter formår at håndtere deres karakterers ungdomsforelskelses crush og lesbiske oplevelser, alt sammen med fed overskud og frisk positiv energi og ikke mindst charmerende flot tæt sammenspil. Selv ‘Booksmart’s’ mindre roller som forældrene og rektor, er besat af komedievante stjerner som Will Forte, Lisa Kudrow og Jason Sudeikis, (hvis karakter også bijobber som taxachauffør). Olivia Wilde instruerer for første gang, og det gør hun i imponerende overbevisende stil, med tydelig indsigt i skuespilfaget.

Venindeparret Prioritere skolens studie med lektier, frem for festerne og det vilde unge studieliv, som ellers de fleste andre gør. For vor to karakterer har Store ambitioner og mål for fremtiden og voksenlivet der venter forude. Men nattens mange begivenheder og udvikling sætter det tætte veninde forhold hårdt på prøve. De står hver især ved en skillevej i (voksen)livet, der skal til at begynde for alvor..

‘Booksmart’ er energifyldt og underholdende selskab hvor tiden flyver afsted, med højt humør og humor. ‘Booksmart’ er kort sagt Teenage Pigernes svar på ‘Superbad’, men Dog med sit helt eget strejf af stil, charme og humor.

Absurditeterne står i kø under nattens kaos, og de usædvanlige begivenheder kabale lægges, på de to veninders udebane. De tåkrummende pinlige akavede episoder står på spring. Alt fra førstegangsoplevelser med psykedeliske stoffer, seksuelle oplevelser, temafester, karaoke og sære møder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Kvinden der glemte sin fortid” nulstiller en kvinde der engang var noget så endegyldigt som at være mor