Charmøren ender med at blive en middelgod dansk film

The Workshop har interessante ideer, men tør ikke at gå hele vejen

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

The Workshop har premiere 17.maj 2018

workshop

 

‘The Workshop’ handler om en gruppe unge som har tilmeldt sig en workshop hos den berømte forfatterinde Olivia, hvor de sammen skal skrive en kriminalroman. I gruppen er der blandt andet den utilpasset dreng ved navn Antoine. kriminalromanen udvikler sig løbende, ved hjælp af en masse input fra de unge. Antoine bliver hurtigt upopulær i gruppen da de andre unge og Olivia syntes at hans input er forstyrrende og voldelige. Olivia bliver dog også fascineret af han input og hans måde at tænke på, og hun forsøger at nærme sig ham, for at finde ud af hvor han får sine ideer fra.

‘The Workshop’ er instrueret af Laurent Cantet, som er mest kendt for tidligere at have instrueret ‘Klasen’ fra 2008 og ‘Himlen over Havanna’ fra 2014. Han formår at lave interessante film som skiller sig en smule ud fra mange andre film. ‘The Workshop’ skiller sig også ud, ved at have en præmis som er virkeligt anderledes og interessant. Det er en ide som kan udvikle sig i mange forskellige retninger og som kan være utilregnelig.

Skuespillet i ‘The Workshop’ er imponerende godt, især når man tænker på at alle de unge skuespillere er debuterende skuespillere. Det er kun Marina Foïs som spiller Olivia, der har en helt del roller bag sig.

Matthieu Lucci som spiller Antoine giver en præstation som er virkeligt imponerende og skræmmende på samme tid. Men han bærer rollen på fornemste vis ligesom resten af de unge også gør. Det er modigt at lave en film kun med debuterende unge skuespillere, men når de unge skuespillere er så gode som i ‘The Workshop’ fungerer det virkeligt godt.

Filmen bliver på samme tid interessant og skræmmende da den berører nogle emner og nogle situationer som er meget aktuelle den dag i dag. Det er situationer som fascinerer samtidig med at det skræmmer, og man forstår både Olivias fascination, og de unges afsky.

Det eneste man godt kunne ønske sig i ‘The Workshop’ ville måske være at de havde turdet at gå længere ud med filmen og gøre filmen endnu mere skræmmende og forstyrrende. Der er til tider i filmen episoder som kunne minde lidt om noget fra en Michael Haneke film, men til forskel fra Laurent Cantet, så vælger Michael Haneke altid at gå hele vejen med sine film.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Charmøren ender med at blive en middelgod dansk film