Charmøren ender med at blive en middelgod dansk film

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Charmøren har premiere 17. maj 2018

 

chamoeren

Charmøren fortæller historien om den iranske Esmail der søger asyl i Danmark og derfor er desperat for at finde en dansk kæreste som kan sikre hans fremtid i Danmark. Han arbejder om dagen som flyttemand, men om aftenen går han i byen på dyre vinbare og forsøger her at charmere sig ind på en kvinde som kan hjælpe hans sag.

Esmail møder dog i stedet en ung iransk kvinde ved navn Sara som han hurtigt får ægte følelser for, og han bliver ret hurtigt præsenteret for hendes familie og venner. Samtidig med at han bliver præsenteret for det persiske miljø i København, kommer en mand fra hans fortid efter ham og Esmails kamp for at bedre liv har fået konsekvenser han slet ikke kan undslippe.

Charmøren er instrueret af Milad Alami som også har skrevet filmen. Han har ikke tidligere lavet nogen spillefilm, men har lavet en del kortfilm. Charmøren er en film som måske vil fungere bedre som kortfilm for den bliver hurtigt lidt for lang. Filmen kan simpelthen ikke bære 100 minutter fordi handlingen ikke er interessant nok og udvikler sig heller ikke nok på dens spilletid.

Esmail bliver spillet af Ardalan Esmaili og han gør det vældig godt. Han har ikke de store udsving, men det kræver rollen heller ikke. Esmail er en meget underspillet person som skal finde ud af at finde sig til rette i et nyt land og prøve at blive en del af den nye kultur. Desværre bliver Esmail aldrig specielt sympatisk og man holder egentligt aldrig med karakteren. Dog vender rollen en smule til sidst så man til sidst får en smule mere sympati med rollen og forstår hans grund til at handle som han gør.

De andre skuespillere i filmen leverer også meget underspillet præstationer og selvom de gør det godt bliver det også bare lidt fladt. udover Ardalan Esmaili er b.la. Lars Brygmann, Soho Razanajad og Stine Fischer Christensen med.

Visuelt er Charmøren ikke særligt spændende, da den ikke prøver mere end andre danske film, og ikke skildrer sig ud på nogle punkter. Der bliver lavet så mange danske film som ikke har nogle visuelle ambitioner og det bliver en smule trætende i længden.

Charmøren er en dansk social realistisk film som tager udgangspunkt i en anden kultur end den danske. Det kunne være et frisk pust til genren og det kunne blive vildt spændende, men filmen ender med ikke at blive anderledes end andre social realistiske film og ender med at blive en smule ligegyldig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel Til Tyskland er en anderledes 2.verdenskrigs film som både er sjov og spændende