Der er ikke mange gys, men dem der er fungerer rimeligt godt!

Sød, sjov og en stor fornøjelse!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Belgiske nWave vender tilbage med en børneanimationsfilm, som også går efter det voksne publikum, med referencer til ‘Rocky’ og jokes med Donald Trump.

Foræret i en royal æske erobrer Rex, den nye corgi-hvalp, lige med det samme Dronningen Elizabeths hjerte og charmerer sig op igennem hierarkiet til positionen som hendes tophund. Med den eftertragtede position følger ikke kun fornøjelige officielle pligter – de fremkalder også jalousi i dronningens corgi-flok. Efter en lille uheldig episode ved Donald Trumps statsbesøg kommer Rex på dronningens sorte liste, hvilket fører til at han føler sig forsømt og derfor beslutter sig for at rejse væk – ud i en ukendt og farlig verden.

Det belgiske filmselskab nWAVE Pictures kan noget. Blandingen af enormt gode, realistiske animationer af mennesker, dyr og her fx London,suppleret med mange kærlige, morsomme og charmerende detaljer. Fx hvordan tjenestepigen pynter Buckingham Palace op før det amerikanske statsbesøg (uden at afsløre for meget – det virker bedst at se det selv) – det er bare rigtig sjovt!
Allerede nWAVE’s film ‘Det magiske hus’ vækkede stor begejstring hos mig, den var bare godt lavet, på alle planer! De inddrager alt det, som der findes i den moderne tilværelse, i deres film og giver derfor en følelse af at handlingen foregår i nuet.

For voksne findes der en række hentydninger til andre film, som fx til ‘Fight Club’ og Rocky’. Jeg kunne ikke undgå at sidde i biografen med en kæmpesmil på læberne da Rex, den lille forkælede ”tøsedreng”, skal trænes til en kamp – lige som Rocky Balboa blev. Eller da Trumps kone bliver spurgt, hvorfor hun faldt for Donald, hvortil hun svarer: ”Pga. hans hårpragt!”

Filmen spejler ofte virkelighedens absurde emner og personer, men på en kærlig måde! Jeg tænker, at både, Trump og Elizabeth, ville kunne lide filmen.

Jeg synes, at det også en sjov ide at vise det engelske kongehus fra en anden synsvinkel, nemlig Dronning Elizabeth som en ”blød hundemor”! Hun falder så meget for sin nye tophund, at efterhånden familiebillederne med Prins Philip bliver erstattet med ”Rex-billeder”! Ville det ikke være dejligt, hvis hun viste sig mere på den måde?! 

Men selvfølgelig har filmen ikke kun søde hygge-scener – det skal jo være en ”rigtig film”! Så ‘Dronningens corgi’ indeholder også action, drama, kærlighed og et budskab: ”Fællesskab kan det hele!” og ”Hvor der findes ægte følelser, er der også en vej!”

Ellers skal der nævnes, at en perlerække danske skuespillere har lagt stemmer til karaktererne, fx Lone Hertz (Elizabeth), Lars Knutzon (Prince Philip), Silas Holst (Rex) og Henrik Lykkegaard (Trump).

En rigtig hyggefamiliefilm, specielt egnet til alle som elsker deres hund og derfor genkender nogle charmerende egenskaber ved Rex & Co. – rigtig god fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er ikke mange gys, men dem der er fungerer rimeligt godt!