Imponerende portræt om en ikonisk og karismatisk sanger med fokus på kærligheden!

Forrygende skuespillerpræstationer og filmoplevelse!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Christian Bale og Matt Damon spiller de to bærende roller i medrivende og hæsblæsende Le Mans film.

Ken Miles er ikke god til mennesker og slet ikke en holdspiller, men til gengæld er han en frygteløs racekører, en formidabel mekaniker og født med benzin i blodet. Hans ven Caroll Shelby er pensioneret kører og nu bilsælger, men får mulighed for at bygge en enestående racebil for Ford, som vil slå Ferrari – et kapløb mod tiden, elementerne og ikke mindst Fords ”slipsdrenge” begynder.

Filmen skal ses på det store lærred, som fx i IMAX, da racerscenerne giver fornemmelsen af selv at sidde i cockpittet! Det er helt fantastisk at opleve det på den måde. Det at få en anelse om, hvordan det må være, når adrenalinen fylder din krop, skærper dine sanser, så du er i stand til at køre på højest risiko for sejren!

”Le Mans 66” varer ca. 2,5 timer – normalt vil jeg sige: ”Alt for langt!!!” – men den fungerer. Jeg var ikke et splitsekund i fare for at falde hen eller at kede mig, da historien er gennemtænkt og afbalanceret. Filmen er spændende, morsom, rørende og overraskende. Det drejer sig ikke kun om motorsport og racekørsel, filmen viser også baggrund-facetter. Fx er Ken Miles uden tvivl en stridende karakter, bl.a. i omgangen med kunder eller myndigheder, men til gengæld er han en utrolig kærlig far og ægtefælle. Man holder af ham og bliver introduceret til en anderledes verden, hvor biler betyder alt! En passion på liv eller død.

Jeg er helt begejstret over James Mangolds personinstruktion, og hvordan det lykkedes at fremhæve det bedste, ikke bare af hovedrollerne. Matt Damon som Caroll Shelby er rigtig god, men fremragende er Christian Bale som Ken Miles! Også Miles kone, hans søn og Henry Ford II  er fantastiske, selvom de egentlig kun har biroller.

En af mine yndlingsscener er fx, da Henry Ford II – en mand, som er vokset op i biluniverset, og som alligevel ikke ved særlig meget om det – kommer til værkstedet for at se, hvad der egentlig bliver lavet for hans penge. Og Shelby inviterer ham til en lille tur i racebilen – Hold da op! 

Hele processen med hvordan en racerbil bygges, testes osv. er vanvittig spændende! En smal balancegang altid tæt på det umulige, og nogle gange går det også rigtig galt – virkelig sveddrivende.

En pligtfilm for drenge, og en oplevelse for alle ”spændingsjunkies med lidt benzin i blodet”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imponerende portræt om en ikonisk og karismatisk sanger med fokus på kærligheden!