Et forsøg på at beskrive den helt igennem gode og oprigtige mand i en skæv virkelighed

Nekrolog: John Singleton

Af Adam Bouttai

Filminstruktør og manuskriptforfatter, John Singleton er sovet stille ind i en alder af 51-år.

 Singleton blev indlagt d. 17. april i år efter uforklarlige smerter i benet, der senere udviklede sig til et slagtilfælde. Singleton gik bort d. 29. april i Los Angeles blandt familie.

John Singleton instruerede i 1991 kultfilmen ’Boyz n the Hood’ med Laurence Fishburne, Ice Cube og Cuba Gooding Jr. Filmen indbragte filmskaberen Oscar nomineringer, for bedste originale manuskript og bedste instruktion. Oscar nomineringerne betød ikke blot at Singleton var den første instruktør, af afro amerikansk afstamning, til at modtage en nominering i instruktør-kategorien, men også den yngste nogensinde, som blot 24-årig.

Singleton trådte sin barnesko i hjemstavnen Los Angeles i en øvre-middelklasse familie. Singleton kunne dog ikke undgå at opleve den ulmende konflikt i forstaden South Central, der hurtigt blev mere ekstreme med indførelsen af kokain i rygeform, dårligere socioøkonomiske vilkår, kriminalitet og øget politibrutalitet.

Det berygtede område og dens tematikker skulle også blive omdrejningspunktet i ’Boyz n the Hood’. Singletons film indkapslede på stærkeste vis sin samtid, og filmen vil altid stå tilbage som et af de vigtigste værker om Los Angeles i slut 80’erne, sammen med rap-gruppen N.W.A’s album ’Straight Outta Compton’ (1988).

Foruden filmene ’Poetic Justice’ (1993), ’Shaft’ (2000) og ’2 Fast 2 Furious’ (2003), instruerede Singleton afsnittet ’Race Card’ i ’The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.’ (2016), hvilket også blev belønnet med en Emmy nominering.

Singleton efterlader sig fem børn.

Kilde: Variety

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et forsøg på at beskrive den helt igennem gode og oprigtige mand i en skæv virkelighed