Filmen om Neil Armstrong viser en sårbar personlighed bag en af historiens største helte

Ny fransk kærlighedskomedie giver hjertevarmen

Anmeldt af Susanne Schatz

Hvad kærligheden i bedste fald udløser, vises en lille bitte smule ”kitschet”, men alligevel på en morsom og sympatisk måde i ”Alt for kærligheden”.

At lyve er for Jocelyn en leg, en fornøjelse og en slags livseliksir i jagten på unge kvinder. Han er en mand i slutningen af 40erne, som har alt – han ser godt ud, han er succesfuld, og han kører en Porsche. Jocelyn møder Marie tilfældigvis i sin mors lejlighed – hun er naboen og derudover handicaphjælper. For at vække hendes opmærksomhed overskrider han alle grænser og snyder med at sidde i kørestol. Men ved et familiemøde lærer han Maries søster Florence at kende – og hun sidder rent faktisk i kørestol. Jocelyn bliver imponeret over den selvstændige, sjove og meget charmerende kvinde og forelsker sig for alvor …

Franck Dubosc har skrevet manuskriptet, har instrueret filmen og spiller hovedrollen – ved sin side har han Alexandra Lamy, som bl.a. er kendt fra ”Lucky Luke” (2009). ”Alt for kærligheden” er i stil med ”Vild med Mary” – politisk ukorrekt og rasende romantisk.

Filmen bruger naturligvis nogle klicheer, men hver gang, når jeg tænker: ”Nå, selvfølgelig sker det!” eller ”Naturligvis gør han det!” slutter scenen lidt anderledes end forventet og giver en frisk, underholdende tone. Det er spændende at følge Jocelyns indre kamp, da han opdager, at han har følelser for en handicappet kvinde. Han virker enormt troværdig, og dermed åbnes også det større spørgsmål, om og hvordan det ville fungere, at forelske sig i én, som er ”anderledes” – kørestolen set som symbol på alt, hvor man ikke passer til en kliche eller til en andens idé om, hvordan man helst skal være. Kan længslen efter ”det perfekte” erstattes med noget fuldkomment andet?

Kærligheden har i det hele taget meget potentiale, men kan kærligheden overvinde alle grænser? Kan kærligheden virkelig føre til en kæmpestor personlighedsforandring, som holder og ikke forliser efter den første forelskelsesbølge?

Når man vælger at se en romantisk, fransk film, så vil man jo meget gerne have, at alt slutter godt!

Alt for kærligheden” giver ikke et definitivt svar, men i hvert fald håb og ideen om, hvor dejligt det kunne være, hvis … – og får en hjertelig anbefaling!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Filmen om Neil Armstrong viser en sårbar personlighed bag en af historiens største helte