Godt nyt til zombie fans. Tredje stand-alone serie af ’The Walking Dead’ annonceret

Games of Thrones sæson 8: første afsnits recap og dom

Af Adam Bouttai

Anmeldelse: Sæsonstart på kongen af TV-serier skuffer ikke: Terningerne er kastet, og nu kan det ikke blive mandag hurtigt nok igen.

Natten til mandag klokken 03:00 fik ottende og sidste sæson af HBOs guldkalv ’Game of Thrones’ (’GOT’) verdenspremiere med afsnit nummer 68: ’Winterfell’. Trods lidt kritiker-klø i syvende sæson så er der ingen tvivl om at ’GOT’ ikke blot er i liga med ’The Sopranos’, ’Sherlock’, ’The Wire’ og ’Breaking Bad’. Nej, ’GOT’ er kongen af TV-serier, der er tilbagevendt. Vinteren er samtidigt kommet for at blive, men bliver afslutningen på årtiets mest komplekse og elskede serie et rent blodbad, og hvem ender med endeligt at vinde kampen om jerntronen?

Men først til det umulige, nemlig et kort resumé af sidste sæsons finale. I ‘The Dragon and the Wolf’ så Brian Stark (Isaac H. Wright) gennem øjnene på den treøjede ravn, at Jon Snow (Kit Harrington) var Ayegon Tarfweayn, De Syv Kongedømmes retmæssige arving af the Iron Throne. Uvidende om sin sande identitet indledte Snow et seksuelt forhold til Daernerys (Emilia Clarke).  En white walker genoplivede dragen Viserion. Tilbagevendt fra de døde bragte is-dragen massive ødelæggelser i Muren og det tvang Daernerys og Jon Snow nordpå.

Sæson otte begynder således med kavaleri og drage-rygdækning i alliance med Sansa Stark (Sophie Turner) og Snows tætteste familie-relation, Arya Stark (Maisie Williams). Med 100.000 white walkers og wights på vej sydpå gennem en åben grænsebom, må rivaliserende klaner finde fælles fodslag, men bag genforeningens glæde og alliancer ligger hemmelighederne i kø for at blive afsløret. Mord, lemlæstelse og incest kommer næppe til at gå ustraffet hen, nu hvor vinteren er kommet for at blive og undergangen synes overhængende nær.

Efter udgivelsen af George R.R. Martins første roman i bogserien ‘A Song of Ice and Fire’ skulle det tage halvandet årti før David Benioff og D. B. Weiss skabte serien, der på få år, gennem word of mouth hype, og et konstant højt kvalitetsniveau skulle vippe ’The Sopranos’ af pinden som HBOs mest succesfulde projekt. Det er for udefrakommende måske svært umiddelbart at forstå tiltrækningskraften ved en serie, der ifølge Ian McShane som privatperson (Septon Ray i afsnit 57: ’The Broken Man’) kun handler om ”tits and dragons”. Dertil hører selvfølgelig garniture i form at flækkede kranier, blodskam, og knogle-knusende selvjustits. Tolv millioner amerikanske kabel-tv seere kan dog ikke tage fejl. HBO estimerer at samlet tredive millioner har set hvert afsnit i syvende sæson fordelt ud over platformene på det amerikanske marked.  Læg dertil faktum at alene syvende sæson ifølge The Washington Post oversteg én milliard ulovlige downloads i løbet af fem måneder efter sin premiere. Der er mange, der har ventet på vinterens komme.

I forhold til det episke klimaks i sidste sæson begynder afsnittet ’Winterfell’ langsomt. De noble og mindre noble alliancer formes. Venner og fjender genforenes, og store planer lægges for at få maksimalt udbytte ud af den kommende store krig mod white walkerne og deres zombie disciple. Javel, tandhjulene skal lige smøres, men der bliver i løbet af det 51 minutter lange afsnit gjort meget klart, at intensiteten vil stige voldsomt de næste fem uger og at ligene står i kø for at vælte ud af lasten. Garnet strammes når idealister ser deres identitet smuldre, og selv de mest moralske karaktere måske er til fals for gammeltestamentlig hævntørst. Spørgsmålene er mange og ’Winterfell’ kulminerer da også i en cliffhanger af dimensioner, der med sikkerhed efterlader fans af serien helt ude på kanten af sofaen.

Ottende sæson af ’GOT’ kommer blot til at indeholde seks episoder, men med en samlet spilletid på 440 minutter, og et klimaks, der ifølge kilder hos Entertainment Tonight, bliver et tilløbsstykke hvis lige ikke er set før i TV-historien; ja, så bliver det neglebidende interessant at se om vinteren i Westeros bliver uendelig. Det samme kan siges om følelsen af ventetid indtil næste afsnit. Det kan simpelthen ikke blive mandag hurtigt nok igen.

’Game of Thrones’ er tilgængelig på HBO Nordic. Nye afsnit frigives mandage kl. 03:00.

Kilder: The Washington Post, Entertainment Tonight, Vanity Fair, The New York Times

https://cdn.bloggersdelight.dk/wp-content/blogs.dir/236643/files/2018/06/5chaplin-1-e1529074399170.png

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt nyt til zombie fans. Tredje stand-alone serie af ’The Walking Dead’ annonceret